Байден сказав, що США виділили понад $15 млрд на глобальну протидію COVID-19 \ фото REUTERS

Президент США Джо Байден проведе сьогодні віртуальний саміт щодо COVID-19 і, як очікується, оголосить про нові зобов’язання щодо надання вакцин іншим країнам.

Виступаючи на Генеральній асамблеї ООН, Байден сказав, що Сполучені Штати виділили понад $15 млрд на глобальну протидію COVID-19, щоб профінансувати надання більш ніж 160 млн доз вакцини для інших країн.

Сполучені Штати підштовхують світових лідерів до цілі щодо вакцинації 70% населення планети до 2022 року. Віртуальний саміт Байдена пов’язаний зі сплеском COVID-19 в США, де напередодні повідомлялося про близько 137 тис. нових випадків, щодня – понад 2300 смертей.

Відео дня

Читайте такожУ США 75% дорослих отримали принаймні одну дозу вакцини від коронавірусу

Очікується, що світові лідери, присутні нині на Генасамблеї ООН, 22 вересня ухвалять рішення про скликання екстреного засідання країн "Групи семи" для вирішення проблеми нерівності щодо вакцин, передає радіо Свобода.

Так, охоплення вакцинацією в Африці залишається на рівні 5%, в той час як 80% з 5,5 млрд доз вакцини в світі було застосовано в країнах з високим і вищим за середній рівнем доходу. У червні лідери G7 пообіцяли виділити мільярд доз вакцини бідним країнам. Поки що виконано лише 15% від обіцяного.

Вас також можуть зацікавити новини