У Мадриді відкрили "кімнату плачу" / фото REUTERS

У центрі Мадрида відкрили "кімнату плачу", куди може прийти й поплакати кожен охочий, а за потреби - поспілкуватися з психологом.

Мета проекту La Lloreria - прибрати негативні асоціації щодо проблем, пов'язаним із психічним здоров'ям, плачем та зверненням за допомогою, пише Reuters.

"Зайдіть і поплачте", - повідомляє відвідувачам одна з табличок цього центру. "У мене теж тривога", - йдеться в іншому повідомленні.

Відео дня

В одному кутку є телефони з іменами людей, яким можна зателефонувати, коли людина відчуває занепад сил, включаючи психолога.

"Це дійсно чудова ідея - візуалізувати проблему психічного здоров'я. В Іспанії є негативний стереотип щодо плачу, як і в багатьох інших країнах", - сказав Джон Нельссом, шведський студент, який проживає в столиці Іспанії.

Тиждень тому прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес окремо оголосив про програму психіатричної допомоги вартістю 100 мільйонів євро, яка включатиме такі послуги, як цілодобова лінія допомоги самогубцям.

Читайте такожУ Києві презентували інсталяцію, яка має привернути увагу до психічного здоров'я чоловіків (фото)

"Це не табу, це проблема громадського здоров'я, про яку ми повинні говорити, робити її видимою і діяти відповідно", - сказав Санчес.

Reuters зазначає, що в 2019 році в Іспанії 3671 людина померла після самогубств, що є другою за поширеністю причиною смерті після природних причин. Згідно з урядовими даними, у кожного десятого підлітка діагностується психічний розлад, тоді як 5,8% усього населення страждає тривожним розладом.

Вас також можуть зацікавити новини