Обихода знайшли вбитим у лісі 26 липня цього року / фото: ГУ НП Житомирської області

Поліція Житомирщини спростовує причетність вбитого влітку цього року 23-річного коростенця Іллі Обихода до парламентської виборчої кампанії у 64-му виборчому окрузі, у якому, зокрема, балотувався екс-нардеп Сергій Пашинський.

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні Національної поліції в Житомирській області, поліція продовжує розслідувати вбивство Іллі Обихода, якого знайшли вбитим у лісі 26 липня цього року.

«Наразі відомо, що убитий не має ніякого відношення ані до тепер вже колишнього нардепа Сергія Пашинського, ані до виборів», - повідомили у поліції області.

Відео дня

Там також уточнили, що під час розслідування цього вбивства правоохоронці провели більше сотні обшуків, вилучили 4 пістолети, 6 мисливських гладкоствольних та нарізних рушниць, більше 200 патронів різного калібру, кайданки та майже сотню мобільних телефонів і карток, 14 планшетів та ноутбуків, 3 автомобілі, а також наркотики.

Розслідування справи триває.

Як повідомляв УНІАН, 26 липня у лісі поблизу с. Липляни Малинського району, неподалік автодороги «Київ-Ковель», місцеві жителі виявили тіло 23-річного жителя Коростеня Іллі Обихода на прізвисько «Француз».

Поліція розпочала кримінальне провадження за ст. 115 (Умисне вбивство) КК України.

У поліції зазначили, що вбитий був підозрюваним у вбивстві іншого коростенця, що сталося в березні 2018 року в одному з розважальних закладів міста під час конфлікту з кількома чоловіками.

За інформацією правоохоронців, Обиход був причетним до одного із злочинних угрупувань. Перевірялася низка версій щодо його вбивства, зокрема, озвучені у засобах масової інформації про його нібито причетність до виборчих баталій.

Колишній перший заступник глави Адміністрації президента України Андрій Портнов повідомив на своїй сторінці в Facebook, що загиблий брав участь у виборах на 64-му виборчому окрузі. «Хлопець, який на парламентських виборах боровся з Пашинським, знайдений мертвим», - зазначив тоді Портнов.

У свою чергу екс-нардеп Пашинський на своїй сторінці в Facebook написав, що не має жодного стосунку до вбивства.