Наразі у лікарні перебуває 4-річна сестричка загиблого хлопчика / фото ГУ НП в Житомирській області

На Житомирщині 7 листопада увечері поліцейські затримали матір загиблого під час пожежі 3-річного хлопчика, яка на момент трагедії перебувала у стані алкогольного сп’яніння.

Про це повідомляє відділ комунікацій Головного управління Національної поліції у Житомирській області.

Зазначається, що після гасіння пожежі в приватному будинку у селищі Романів було виявлено тіло 3-річного хлопчика. Також у лікарні у тяжкому стані перебуває його 4-річна сестричка.

Поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) КК України та затримала матір дітей, яка на момент загоряння перебувала вдома у нетверезому стані.

«Попередньо, причиною пожежі стало порушення правил експлуатації побутових газових приладів, а на момент загорання 36-річна матір дітей перебувала вдома разом зі знайомою та вживала спиртне», - йдеться у повідомленні.

Після пожежі жінки звернулися до лікарні, де у них діагностували отруєння чадним газом. Також у обох було зафіксовано стан алкогольного сп’яніння (у матері дітей – 2,22 проміле).

Увечері 7 листопада поліцейські затримали матір дітей у порядку ст. 208 КПК України. Нині вона перебуває у лікарні під охороною поліції.

4-річна донька затриманої перебуває в Житомирській обласній дитячій лікарні. Медики оцінюють стан дитини як тяжкий.

Законодавством порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, якщо воно спричинило загибель людей, карається позбавленням волі на строк від 3 до 8 років.

Слідчі підготували повідомлення про підозру затриманій жінці та направили до місцевої прокуратури для погодження. Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як відомо, 7 листопада внаслідок пожежі у житловому будинку в смт Романів Житомирської області загинув 3-річний хлопчик, 4-річну дівчинку та двох жінок госпіталізували.