Одной из причин бунта на турецком судне вблизи Одессы был алкоголь /

Двоє ж турецьких нападників моряків, які спробували захопити судно, в даний час - в ізоляторі тимчасового тримання "Південного", їх туди помістили на три доби до з'ясування всіх обставин інциденту, повідомляє ТСН.

Читайте такожБійці "Альфи" штурмували турецьке судно, на якому відбувся бунт (фото)

Попередньо відомо, що конфлікт був побутовим і виник через зловживання алкоголем і особисту неприязнь підозрюваних до капітана.

Саме судно перебуває на рейді порту "Південний" під охороною морських прикордонників. А турецький судновласник шукає нового агента, щоб замінити капітана і окремих його помічників.

Нагадаємо, судно йшло під прапором Туреччини з вантажем металоконструкцій з Миколаєва в Йорданію. За інформацією СБУ, два члени екіпажу влаштували на судні бійку і завдали ножові поранення чотирьом колегам. Потім вони знеструмили судно і захопили в заручники п'ятеро осіб, а частина екіпажу забарикадувалася, ховаючись від нападників.

З судна надійшов сигнал SOS. Після екстреної наради антитерористичного штабу СБУ в Одеській області, у якому також брали участь представники прикордонної служби, поліції, ДержНС та адміністрації порту "Південний", було прийнято рішення про силове звільнення захоплених членів екіпажу.

В ході штурму співробітники спецпідрозділу "Альфа" звільнили заручників і затримали нападників.

Пораненим турецьким морякам надана перша медична допомога.