Справа про отруйний алкголь на Харківщині / УНІАН

Жертв ховають на Харківщині, Луганщині, Донеччині, Миколаївщині та Житомирщині. У гонитві за дешевим алкоголем люди ладні купувати буквально високотоксичний сурогат. Подробиці з’ясовували журналісти ТСН.

Читайте такожУ Харкові суд заарештував організатора виробництва отруйного алкоголю, через який загинули десятки людей

Правоохоронці встановили канал надходження на Харківщину метанолу для виготовлення сурогатного алкоголю, внаслідок вживання якого померли 38 осіб.

Як повідомляв УНІАН, перші смерті внаслідок отруєння алкоголем були зафіксовані в Харківській області 22 вересня. За даними Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, смертельні від отруєння сурогатним алкоголем були зафіксовані також у Донецькій, Луганській та Миколаївській областях.

Станом на 30 вересня зареєстровано 77 випадків отруєнь, померло 38 осіб. Правоохоронці спочатку затримали трьох власників магазинів у трьох районах Харківської області, де продавався неякісний алкоголь. Їх звинуватили за ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України (виготовлення неякісних продуктів, що спричинило тяжкі наслідки). 29 вересня прокурор Харківської області повідомив про затримання організатора та трьох пособників виробництва сурогатного алкоголю.