Конфлікт почався через те, що громадяни зробили зауваження працівникам кафе щодо того, що в приміщенні транслювалися російські телеканали / Фото УНІАН

За даними відомства, провадження відкрили за статтею 121 Кримінального кодексу України «нанесення тяжких тілесних ушкоджень», пише Радіо Свобода.

Читайте такожУ жителя Дніпра правоохоронці вилучили коноплю та зброю (фото)

Як зазначають силовики, інцидент стався надвечір 18 жовтня в кафе на вулиці Мечникова, після прибуття на місце події правоохоронці виявили групу з трьох осіб, які подали заяву про те, що їх побили невідомі.

Відео дня

 «Конфлікт почався через те, що громадяни зробили зауваження працівникам кафе щодо того, що в приміщенні транслювалися російські телеканали. Нападники, які перебували в черзі, вступили в конфлікт, всі вони вийшли на вулицю, де нападники з ще більшою кількістю людей побили потерпілих. Один з них все ще в лікарні», – повідомили в поліції і додали, що особи нападників встановлюються.

Водночас один із учасників конфлікту, боєць АТО Дмитро Антонов розповів, що він разом з товаришами, зайшовши до кафе, помітили телевізор, де був увімкнений телеканал «Росія 1». Як зазначив боєць, чоловіки попросили персонал кафе перемкнути канал, і це викликало обурення групи відвідувачів.

Як каже Антонов, група з 8-ми чоловіків «запросила» бійців на вулицю, де й сталась бійка. Один з чоловіків втратив свідомість й був доправлений до лікарні імені Мечникова. Сам боєць, отримавши струс мозку, дістався до військового шпиталю, де йому призначили лікування в стаціонарі.

Водночас в адміністрації кафе, де стався конфлікт, у коментарі Радіо Свобода у середу зазначили, що в закладі справді транслювалася одна з передач каналу «Росія 1» – гумористичне шоу, в якому «не було жодної антиукраїнської пропаганди, жодних російських телеведучих, які займаються пропагандою». В адміністрації також повідомили, що «відвідувачі, які прийшли вперше, просили перемкнути канал у грубій формі».