В Одесі розпочато перевірку за фактом стрілянини оперативниками на враження / Фото УНІАН

Як повідомив журналістам заступник начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Вадим Могила, за уточненою інформацією, сьогодні, перед зіткненням у центрі міста автомобіля Citroen та інкасаторського мікроавтобуса Volkswagen, працівники карного розшуку застосували зброю під час спецоперації із затримання підозрюваних.

«За фактом застосування зброї нашими співробітниками начальником призначено перевірку, за результатами якої буде дано правову оцінку діям співробітників правоохоронних органів», - сказав заступник начальника главку.

Могила пояснив, що працівники карного розшуку ГУНП в Одеській області проводили оперативно-розшукові заходи. Вони працювали за окремим дорученням слідчого у межах кримінального провадження за фактом вчинення розбійного нападу.

Відео дня

Під час спроби затримання підозрювані у вчиненні злочину, які були в Citroen, почали стріляти у правоохоронців. Поліцейські, враховуючи особливу небезпеку дій злочинців, змушені були застосувати табельну вогнепальну зброю, відкривши вогонь на враження.

Читайте такожВ Одесі трамвай наїхав на пішохода, чоловік загинув на місці

«Після чого зловмисники намагалися втекти, пошкодивши транспортний засіб співробітників поліції. І вже пізніше, втікаючи від погоні, на Польському спускі скоїли зіткнення з інкасаторським автомобілем», - розповів Могила.

Поранених або загиблих у результаті події немає.

Наразі проводяться слідчі дії. На місці працює слідчо-оперативна група.

Слідчим управлінням ГУ НП розпочато кримінальне провадження за ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронних органів) КК України.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в центрі Одеси автомобіль Citroen врізався в інкасаторський мікроавтобус Volkswagen. Водій легкового автомобіля з місця події втік. Очевидці повідомили про стрілянину. У главку інформували, що правоохоронці не застосовували табельну зброю, а стрільбу вели тільки зловмисники. Ніхто не постраждав.