Cхему організували 30-річна іноземка та одеські лікарі / Фото УНІАН

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації Головного управління Національної поліції в Одеській області, в спецоперації були задіяні працівники Управління по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, представники Хмельницького відділення Малиновського відділу поліції Одеси, прокуратури й СБУ.

Зазначається, що схему організували 30-річна іноземка і службові особи одного з медичних закладів Одеси - два лікарі й акушер.

Читайте такожВ Києві затримали двох іноземців, які на мотоциклі грабували автівки

Відео дня

Встановлено, що медпрацівники за грошову винагороду видавали жінкам фіктивні довідки про вагітність, які ставали підставою для реєстрації фіктивних шлюбів з іноземцями і подальшої їх легалізації в Україні.

Клієнтами зловмисників ставали, в основному, вихідці з країн міграційного ризику. Всього правоохоронці виявили понад 60 фактів використання фальшивих довідок», - повідомили в главку.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів і бланків, збут або використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Особам, причетним до скоєння зазначених злочинів, цього тижня повідомлено про підозру за 28 фактами.

На даний час проводяться подальші оперативно-розшукові заходи, додали в поліції.