Фото УНІАН

Про це УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Як зазначається у повідомленні, 5 грудня слідчим поліції повідомлено про підозру одному із лікарів-анестезіологів Львівської міської косметологічної лікарні у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 140 КК України, (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником, що спричинило смерть неповнолітнього). Санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

У ході розслідування встановлено, що вказаний медик під час проведення косметичної операції допустив професійні помилки, що спричинило погіршення стану пацієнтки та призвело до її смерті.

Відео дня

Читайте такожВ Одеській області від отруєння грибами померла малолітня дитина

Як повідомляв УНІАН, у Львівській міській косметологічній лікарні під час пластичної операції померла 18-річна львів’янка, яка звернулася до медиків щодо проведення операції з корекції носа (ринопластика). Під час операції дівчина померла в хірургічному відділенні косметологічної лікарні, не опритомнівши після наркозу. За попередніми даними, дівчина була здорова.

За фактом смерті пацієнтки відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 140 КК України (неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки для хворого, - карається позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк).