Коханівський і його опонент знаходяться в лікарні / Фото УНІАН

Після бійки зі стріляниною неподалік станції метро Академмістечко у Києві командир добровольчого батальйону ОУН Микола Коханівський і його опонент знаходяться в лікарні. Про це повідомив начальник ГУ НП в Києві Андрій Крищенко в ефірі телеканалу "112 Україна".

"У Коханівського також є поранення, потрібно перевірити їхню ступінь", - зазначив він. За словами Крищенка, наразі причини виникнення інциденту не встановлені, оскільки правоохоронці не мали можливості допитати його учасників. Це буде зроблено відразу, як тільки їх оглянуть лікарі.

Читайте такожКомандир батальйону ОУН Коханівський влаштував стрілянину у Києві

Відео дня

За попередніми даними, між чоловіками виник конфлікт особистого характеру, який переріс в бійку зі стріляниною.

Крім того, в поліції не розкривають особу опонента Коханівського. (За даними Громадського, це екс-командир одного зі взводів «Правого сектору» Руслан Качмала із позивним «Рем»)

"О 16:50 до чергової частини надійшла інформація, що неподалік від станції метро Академмістечко відбувається бійка і чутні постріли. На місце події терміново було направлено наряди поліції. Попередньо встановлено, що там перебував Микола Коханівський з дружиною", - розповіли в прес-службі поліції Києва.

Згідно з інформацією, Коханівський зробив кілька пострілів в опонента після того, як між ними виник конфлікт.

"У нього виник словесний конфлікт з невідомим, під час якого керівник добровольчого руху ОУН (ймовірно, з пристрою для відстрілу гумових куль) зробив кілька пострілів у незнайомця. У результаті у потерпілого (особа встановлена) - дотичні поранення в спину і ногу (допомогу надали на місці). Обох чоловіків доставлять в управління поліції для встановлення причин і обставин конфлікту", - додали в поліції.

Також відомо, що на місці події в траві правоохоронці виявили ПМР і стріляні гільзи калібру 9 мм. Як уточнив Крищенко, зброя не зареєстрована.

На місці події продовжує роботу слідчо-оперативна група.

"Після проведення першочергової перевірки події буде дана правова оцінка", - підкреслили в поліції.