Співробітники ДФС прийшли з обшуками до приміщень КП "Київавтошляхміст" / фото facebook.com/SFSofUkraine

Державна фіскальна служба проводить обшуки у приміщеннях КП "Київавтошляхміст".

Співробітники ДФС у Києві під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури розслідують кримінальне провадження щодо службових осіб підприємства та групи підрядних комерційних підприємств, повідомляється на офіційній Facebook-сторінці відомства. Їх підозрюють в ухиленні від оподаткування на суму 30 млн грн, що є особливо великим розміром.

Слідство встановило, що службові особи КП "Київавтошляхміст" у взаємодії зі службовими особами підрядних комерційних підприємств в період 2019-2020 років сформували технічний податковий кредит з ПДВ, використовуючи компанії з ознаками ризиковості та транзитності.

Відео дня

У межах кримінального провадження співробітниками ГУ ДФС у м. Києві проводяться 11 обшуків у приміщеннях КП "Київавтошляхміст" та підрядних комерційних підприємств для виявлення фінансової документації, що може свідчити про наявність кримінальних правопорушень.

"Щоденна робота над виявленням податкових правопорушень приносить свої результати. Запорукою цьому стали ефективні оперативні напрацювання ДФС та підсилення аналітичної складової у роботі Служби", - зазначив голова Державної фіскальної служби Вадим Мельник.