У 2018 році чоловіка звільнили з Вишгородського райсуду / фото УНІАН

На Київщині на хабарі затримали голову Димерської об’єднаної територіальної громади Володимира Підкурганного.

Про це УНІАН повідомило джерело у правоохоронних органах.

Читайте такожВвірвалися в хату: АТОвець з Тернопільщини розповів деталі гучної справи про самозахистЯк розповів співрозмовник агентства, співробітники СБУ задокументували корупційну діяльність Підкурганного та депутата райради, а також їхнього посередника.

Відео дня

Вони вимагали від приватного підприємця 2 млн 680 тис. грн неправомірної вигоди.

Слідством встановлено, що посадовці місцевого самоврядування шахрайським шляхом отримали 1,5 га земель пайового фонду та намагалися передати їх за хабар у власність під особисте селянське господарство.

Раніше правоохоронці задокументували одержання зловмисниками 280 тис. грн так званого авансу.

Затримали усіх фігурантів у Вишгороді після передачі через посередника чергового траншу хабаря у розмірі 800 тис. грн.

У рамках відкритого кримінального провадження з ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України вирішується питання про оголошення затриманим про підозру.

Важливо. Підкурганний свого часу був суддею Вишгородського райсуду, однак у 2018 році його було звільнено за вчинення істотного дисциплінарного проступку – участь у фальсифікації справ проти учасників Революції гідності.

На місцевих виборах минулого року Підкурганний балотувався на голову Димерської ОТГ Вишгородського району від партії «Слуга народу» та був обраний головою цієї ОТГ.

Вас також можуть зацікавити новини