Чоловік у Маріуполі сокирою розгромив супермаркет АТБ / фото mariupol-police.dn.ua

У четвер, 22 квітня, в одному з супермаркетів АТБ в Маріуполі чоловік з сокирою в руках розгромив кілька касових апаратів і все, що знаходилося поруч з ними.

Те, що відбувається на камеру знімав його син. Причина, яка викликала такий яскравий спалах агресії, - відмова співробітників магазину обслуговувати дружину нападника, оскільки вона була без медичної маски. 

Жінка намагалася зробити покупку, перебуваючи без ЗІЗ, тим самим порушуючи карантинні вимоги. Касир зробив їй зауваження і попросив надіти маску, як того вимагає законодавство. Однак покупниця відмовилася і наполягала на тому, щоб їй "пробили" товар.

Крім співробітників магазину, зауваження жінці робили і люди, які знаходилися поруч. Надіти маску її це не змусило. Товар їй не продали. Вже за межами касової зони між жінкою і одним з покупців стався конфлікт. Словесна перепалка проходила на підвищених тонах. Вона стверджувала, що ця людина її штовхнула, через що через якийсь час її чоловік і увірвався в магазин.

Він був з дружиною і сином, який знімав те, що відбувається. В руках у нього була сокира. Забігши в магазин, чоловік почав громити касові апарати, Стелажі і все, що знаходилося в прикасовій зоні. Намагався знайти касира, але нікого не знайшов. Охоронці і співробітники супермаркету відразу ж натиснули тривожну кнопку. 

Зник з місця чоловік до того, як приїхали співробітники Служби охорони і наряд поліції. На щастя, в результаті інциденту ніхто не постраждав. 

"Жінка намагалася зробити покупку без маски, внаслідок чого співробітники їй відмовили. Ми дотримуємося найсуворіших заходів щодо створення безпечних умов як для здійснення покупок, так і для роботи кожного співробітника. Нещодавно була інформація про те, що згідно з внутрішнім розпорядженням відтепер в магазинах АТБ наявність масок у покупців нібито необов'язково. Так ось: даний інцидент ще раз підтверджує, що компанія виконує всі необхідні заходи і діє виключно в законодавчому полі і в рамках чинного законодавства. Ми просимо кожного з розумінням ставиться до цих норм і до безпеки не тільки своєї, але і оточуючих, і наших співробітників", - повідомили в компанія.

Також у прес-службі АТБ додали, що загальна сума завданих чоловіком збитків становить понад 100 тисяч гривень. Точна сума встановлюється. Розгромлені 4 касові апарати, прикасові зони і зіпсований товар.

Особу зловмисника встановлено - ним виявився 35-річний місцевий житель. Його затримали. За даним фактом відкрито кримінальну справу за ч.4 ст. 296 (Хуліганство). Чоловікові загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі. Корпорація АТБ дякує співробітникам поліції за оперативну роботу і упіймання злочинця.

Варто відзначити, що ця людина вже не перший раз вривається в магазини з сокирою і трощить все навколо. Минулого разу він розгромив продуктовий супермаркет в Центральному районі Маріуполя. За фактом події відкрили кримінальну справу. Йому оголосили про підозру.

Чим закінчиться історія цього разу - покаже час. Про свій "подвиг" нападник спочатку повідомив на своїй сторінці в Facebook. У коментарях до цього посту дружина чоловіка похвалилася, що засоби індивідуального захисту вони з чоловіком не носили і не носять. Трохи пізніше пост був видалений. 

Нагадаємо, що не так давно по мережі поширилася інформація про скасування масочного режиму в АТБ, яка пішла від головного санлікаря Віктора Ляшка. Через кілька днів, коли з'ясувалося, що звинувачення були голослівними, ряд ЗМІ написали спростування його слів.