Вартість однієї фейкової "вакцини" становила 250 доларів / фото REUTERS

Співробітники СБУ викрили шахраїв, які «продавали» підробку на вакцину проти коронавірусу виробництва компанії Pfizer.

Як повідомляється на сайті СБУ, співробітники спецслужби встановили, що до складу угруповання входили громадяни України, РФ, Нігерії та Сьєрра-Леоне.

В Інтернеті вони розмістили рекламу щодо функціонування підприємств, зареєстрованих на території України, що начебто мають можливість поставляти вакцину від Pfizer.

Відео дня

Щоб переконати клієнтів у наявності вакцини, члени злочинної групи надавали потенційним покупцям підроблені гарантійні листи від українських банків. Серед іншого, там були зазначені розрахункові рахунки для переведення коштів, відкриті на громадян України. Вартість однієї фейкової «вакцини» становила 250 дол.

Читайте такожВ СБУ підтвердили затримання провокаторів, які поширювали антиугорські листівки на Закарпатті

СБУ встановила, що зловмисники працювали, у першу чергу, на РФ та Індію - саме туди була таргетована їхня рекламна кампанія. Задокументовано факти отримання передплат від «клієнтів» на тисячі доларів США.

СБУ у співпраці з МОЗ України наприкінці квітня викрила зловмисників та перекрила канал незаконного продажу підробленої вакцини до інших країн.

«Таким чином СБУ не дала зловмисникам дискредитувати Україну в очах американської компанії Pfizer. Відповідно до політики американської компанії «Пфайзер Продактс Інк», приставки вакцини проти COVID-19 здійснюються виключно за контрактами, укладеними між компаніями групи Pfizer та державою», - пояснили у відомстві.

Вас також можуть зацікавити новини: