Чотири людини підуть під суд через пожежу в пансіонаті для літніх людей / фото REUTERS

До суду передали справу про смертельну пожежу в пансіонаті для літніх людей в Харкові. На лаві підсудних опинилися чотири людини

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

За даними правоохоронців, 21 січня поточного року у двоповерховому незаконному пансіонаті для літніх людей в Холодногірському районі Харкова сталася пожежа, в результаті якої загинули 15 осіб. Причиною трагедії стало недотримання пожежної безпеки.

Серед обвинувачених власник будинку, орендар та його дружина, а також адміністратор. Прокуратура Харкова направила до суду обвинувачення за частиною 2 статті 270 "Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей" Кримінального кодексу України.

Читайте такожВ Одесі прогримів вибух на підстанції: частина міста опинилася без води та світла (відео)

Смертельна пожежа в пансіонаті для літніх людей у Харкові

Пожежа в пансіонаті для літніх людей "золотий час" спалахнула 21 січня, загинули 15 людей. Харківська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом порушення вимог пожежної безпеки. ДБР розслідує можливу недбалість рятувальників через пожежу в Харкові.

13 загиблих в результаті пожежа в Харківському пансіонаті поховали в період з 15 по 22 лютого. Одну із загиблих не могли ідентифікувати, шукали її рідних.

За результатами роботи Державної комісії, причиною пожежі в пансіонаті "Золотий час" стало грубе порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки.

Останню жертву вдалося ідентифікувати тільки 19 березня, тому що у жінки не було родичів.