В Укрпошті ожили бджоли, але відправник відмовляється їх забирати / ілюстрація / REUTERS

В "Укрпошті" поскаржилися, що змогли "оживити" донедавна мертвих бджіл, але тепер їхній власник відмовляється їх забирати. Відтак 48 ящиків з живими комахами другу добу перебувають на складі пошти.

Як розповіла Закарпатська дирекція Укрпошти 24 каналу, відправники тричі були у відділенні пошти й бачили живих бджіл.

Читайте такожУкрпошта відреагувала на загибель під час транспортування восьми мільйонів бджіл (відео)

"Укрпошта" проінформувала відправників про те, що їм необхідно забрати коробки з бджолами. Це потрібно зробити якомога швидше, адже Укрпошта не має можливості утримувати комах в належних умовах. Наразі комахи перебувають у 48 ящиках на складі відділення Укрпошти в місті Іршава. 

"Оскільки в особистій комунікації бджолярі не реагують на прохання працівників компанії, Укрпошта публічно закликає відправників забрати бджолопакети й забезпечити належні умови догляду", – наголосили в "Укрпошті".

Що відомо про мертвих бджіл

  • 11 травня у Закарпатській області стався трагічний інцидент – під час перевезення загинули 8 мільйонів бджіл. Це трапилася через відсутність кисню і відсіків для провітрювання всередині авто. 
  • Бджолярі вже звернулися до правоохоронців і заявили, що будуть судитися з "Укрпоштою". Загальна ринкова вартість комах, яких везли вантажівкою, сягає близько 500 тисяч гривень.
  • Однак вже 13 травня керівник "Укрпошти" Ігор Смілянський заявив, що у понад 100 з 300 ящиках бджоли "воскресли"
  • У Спілці пасічників України пояснили, що бджоли могли впасти у пригнічений стан. Це сталося через нестачу свіжого повітря. Особливо вплинути на їхнє самопочуття могло перевищення допустимої кількості в одному ящику.