Співробітники СБУ затримали екс-бойовика "ЛНР" / ілюстративне фото facebook.com/SecurSerUkraine

В Луганській області контррозвідники Служби безпеки Україні затримали екс-бойовика самопроголошеної "ЛНР", який хотів потрапити на підконтрольну Києву територію, щоб оформити пенсію.

Зловмисник воював проти учасників Антитерористичної операції, поки невідомо, чи причетний він до вчинення особливо тяжких злочинів на Донбасі, йдеться на сайті СБУ.

За даними спецслужби, чоловік поповнив лави бойовиків "ЛНР" у березні 2015-го – став "мотострілком" й обслуговував ворожу військову техніку.

Відео дня

"Згодом зловмисник залишив угруповання і переховувався на тимчасово окупованій території Луганщини…", – йдеться у повідомленні.

Контррозвідники СБУ затримали колишнього бойовика "ЛНР" / фото ssu.gov.ua

Екс-бойовику повідомили про підозру за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України – Участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань. Пізніше суд має обрати затриманому запобіжний захід.

Читайте такожЗатримано бойовика-учасника штурму управління СБУ в Луганську

Нагадаємо, війна на сході Україні розпочався після того, як Російська Федерація у 2014 році захопила Крим, почала розхитувати ситуацію на частині Донбасу, підтримала бойовиків, які створили самопроголошені "ДНР" і "ЛНР", а також перекинула своїх військових.

Спершу українська влада розпочала на Донбасі Антитерористичну операцію, а після неї стартувала Операція об’єднаних сил.

Українські правоохоронці затримали вже багатьох бойовиків. Зокрема, У Херсонській області затриманий колишній співробітник так званого "міністерства державної безпеки ЛНР", який влаштувався на роботу в МВС.