Чоловік отримав за рік понад 100 адмінпротоколів за п'яне водіння / фото: grodnonews.by

Правоохоронці в Запорізькій області склали 109 адміністративних матеріалів за рік на одного водія. Чоловік постійно попадався на п'яному водінні.

Про це повідомляє прес-служба патрульної поліції регіону.

Рекордсменом за порушеннями став 30-річний водій Renault Megane

Відео дня

"З травня 2020 року по червень 2021 року запорізькі патрульні склали на 30-річного водія транспортного засобу Renault Megane 54 протоколи за ст. 130 (керування транспортним засобом у стані сп'яніння) КУпАП та винесли 55 постанов за ч. 4 ст. 126 (керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування) КУпАП", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожСмертельне падіння в поїзді Рахів-Київ: з'явилися нові подробиці трагедії

При цьому правоохоронці нагадали, що за перший випадок п'яного водіння водія чекає штраф в 17 тисяч гривень та позбавлення права водіння на рік, за повторне порушення – штраф 34 тисяч гривень та позбавлення прав на три роки, а за третє порушення - штраф 51 тисяч гривень та позбавлення прав на 10 років.

Посилення покарання за п'яне водіння

16 лютого 2021 року Верховна Рада посилила відповідальність за порушення правил дорожнього руху та керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння.

ВР прийняла закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху" (№2695). За це рішення проголосували 325 народних депутатів.

15 березня 2021 року до України набули чинності нові покарання за п'яні ДТП.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив про розробку законопроекту щодо використання мобільних телефонів водіїв для фіксації порушень правил дорожнього руху.