Родини померлих медпрацівників отримали страховки \ REUTERS

Фонд соціального страхування (ФСС) здійснив фінансування одноразових допомог за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням на загальну суму 454 тис. грн членам сімей двох працівників закладів охорони здоров’я, які померли внаслідок гострого професійного захворювання на COVID-19.

Допомогу у розмірі 227 тис. грн отримали сім'ї молодшої медичної сестри з Житомирської області і медичної сестри з Київської області.

Читайте такожНе вистачає 2,2 мільярда гривень: у ФССУ розповіли про складну ситуацію з надходженнями

Відео дня

"Загалом ФСС профінансував надання одноразової допомоги за кошти Фонду відповідно до загальнообов’язкового державного соціального страхування для родин 164 працівників", - йдеться у повідомленні Фонду.

У ФСС нагадали, що розмір зазначеної одноразової допомоги становить 100 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого на момент настання страхового випадку.

"Після завершення розслідування випадку інфікування медичного працівника COVID-19, за наявності необхідних документів виплати допомог здійснюються ФССУ в оперативному режимі. Працівники Фонду знаходяться на зв’язку із усіма особами, що мають право на виплати, консультують та допомагають зібрати необхідні документи", - зазначається у повідомленні.

Вас також можуть зацікавити новини