Понад 700 вагонів столичного метро в різні роки були виготовлені на заводах Росії / фото "Сегодня"

Кілька сотень вагонів Київського метрополітену були виготовлені на російських заводах і містять таблички з написами про це. На сьомий рік війни такі таблички часто стають предметом зганяння гніву громадян, проте в підземці кажуть, що не можуть повністю позбутися маркування.

Як повідомляє "Сегодня", одні пасажири байдуже ставляться до російських табличок, а інші нерідко прагнуть їх відірвати або "прикрасити" нецензурним написом.

Представники метрополітену пояснили, що загалом на лініях столичної підземки зараз експлуатується 821 вагон, з яких понад 700 зроблені в Росії.

Відео дня

"726 вагонів в різні роки були виготовлені на заводах, розташованих у Російській Федерації. 135 таких вагонів уже пройшли комплексну модернізацію на Крюківському вагонобудівному заводі та фактично є конструктивно новими одиницями транспорту", - зазначили в Київському метрополітені.

При цьому таблички про заводи-виробники, за словами представників підземки, обов'язково повинні бути у вагонах. Однак метрополітен подумає над тим, щоб прибрати їх з видних місць.

"Наявність табличок заводів-виробників у салонах вагонів метрополітену обумовлено вимогою правил технічної експлуатації метрополітенів України, затверджених наказом Міністерства транспорту України у 2003 році. Водночас наше підприємство розгляне питання про зміну місць розміщення цих табличок", - розповіли в Київському метрополітені.

Вас також можуть зацікавити новини: