21 квітня - День валіз / фото REUTERS

Яке свято 21 квітня 2021

Цього дня у світі відзначаються Міжнародний день секретаря, День професійних адміністративних працівників, День валіз, Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності, День «Iron Maiden», День «Гучних слів», Всесвітній день кроншнепа.

Читайте такожУкраїнці отримують додаткові вихідні у травні: коли та як відпочиватимемоУ Британії - День чаю, День народження королеви Єлизавети II, у США - День битви при Сан-Хасінто, День несподіваного тестування на наркотики, День банана, День трюфелів кешью в шоколаді, День «Тримайся подалі від трави», День «жовтого кажана», в Італії - День заснування Риму, в Канаді - День канадського кіно, в Кенії - День посадки дерев, у Німеччині - День дитячого садка, у В'єтнамі - День в'єтнамської книги, День поминання королів Хунгів, в Індонезії - День емансипації жінок, День картини, в Індії - фестиваль «Гарія Пуджа», День державної служби, День появи рами «Рама-Навамі», в Бразилії - День Тірадентеса, у Казахстані - День служби державної охорони, в Мексиці - день героїчного захисту Веракруса.

Пам'ятні дати 21 квітня, річниці та події

У 753 році до н. е. був заснований Рим.

Відео дня

У 1782 році король Буддха Йодфа Чулалоке заснував нову столицю Сіаму, відому як Бангкок.

У 1983 році в Британії на зміну однофунтовим банкнотам прийшли однофунтові монети / фото REUTERS

У 1856 році каменярі і робочі будівництв у Мельбурні припинили роботу й пройшли маршем від Мельбурнського університету до будівлі парламенту, вимагаючи 8-годинного робочого дня. Їхня акція була успішною, а самі жителі міста визнані першими організованими робітниками в світі, які домоглися переходу на 8-годинний робочий день без втрати в заробітній платні.

У 1960 році новою столицею Бразилії стало місто Бразиліа, зведене за чотири роки за проектом архітектора Оскара Німейра. Цього дня всі три гілки влади республіки одночасно були перенесені сюди з Ріо-де-Жанейро.

У 1983 році в Британії на зміну однофунтовим банкнотам прийшли однофунтові монети.

Яке сьогодні церковне свято

Читайте такожВербна неділя 2021: коли святкуємо, звичаї та прикмети дняПравославна церква 21 квітня вшановує пам'ять святого Іродіона - апостола від сімдесяти. У народі день назвали «Родіон Льодолам», тому що в цей час лід повністю йшов із річок. 

Що сьогодні не можна робити

День вважається важким. Тому краще відмовитися від будь-яких починань.

Прикмети на 21 квітня     

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

- сонячна погода – літо буде раннім;

- туман і дощ – рік буде неврожайним;

- теплий вечір і тиха ніч – літо буде сухим та спекотним.

Вас також може зацікавити: