Коли день ВДВ в Україні / depositphotos.com

Щороку у серпні українці згадують про день ВДВ, хоча ці війська вже давно мають іншу назву. Цей вид військ проводить небезпечні операції у тилу противника, а також виконує функції повітряного десанту.

21 листопада 2017 року Високомобільні десантні війська перейменували в Десантно-штурмові війська ЗСУ, а колір беретів став бордовим. Дата була обрана невипадково - це день архістратига Михаїла, командира "Божого війська", покровителя десантних військ ЗСУ.

Раніше ми розповідали про те, яке свято 2 серпня відзначають в Україні. Православні віруючі сьогодні вітають один одного з Днем Іллі 2022.

Відео дня

Коли день ВДВ в Україні - історія свята

2 серпня 1930 року на теренах СРСР під час навчань на парашутах десантувалися кілька людей. Цей десант став одним з перших у військовій історії. За часів СРСР десантники вважалися "елітою". Щорічно 2 серпня проводилися масові культурні заходи - бійці показували прийоми рукопашного бою і виконували завдання з десантування.

Читайте такожДень Іллі Пророка 2022: чому не можна купатися і що дозволено робитиВ цей же день ветерани десантних військ одягали свою форму і виходили в місто - відзначити свято, дати напуття молодим. Відзначали, правда, по-різному. Через це і закріпився в народі стереотип про "п'яних десантників", що купаються у фонтанах.

Україна, як і всі країни колишнього СРСР, підтримала цю традицію.

До 2012 року десантні війська називалися аеромобільними, а після 2012-го перейменувалися в високомобільні, звідси і абревіатура, схожа з радянською - ВДВ.

Підсумовуючи, скажімо, що День ВДВ в Україні відзначається не 2 серпня, а 21 листопада.

День ВДВ в Україні - привітання зі святом

Десантник бывшим не бывает!

Поздравить мы тебя спешим

И в этот важный день желаем:

Здоров будь, весел и любим!

На жизнь смотри счастливым взглядом,

Пусть бед не будет и разлук.

Спокойны мы, ведь с нами рядом

Есть верный и надежный друг!

***

День ВДВ — твой праздник славный!

Поздравить искренне спешу.

Бесстрашный, доблестный десантник,

К тебе с почтеньем отношусь.

Желаю счастья и успеха,

А также мира на Земле.

Ничто не будет пусть помехой

В судьбе удачливой твоей.

***

Дорогой мой друг, десантник,

Пусть везет тебе везде.

Я спешу тебя поздравить

С Днем прекрасным ВДВ.

Ты решительный, отважный.

С ярким пламенем в глазах.

И тебя не устрашают

Ни прыжки, ни небеса.

Не найти тебе подобных:

Сильных, смелых, заводных.

Будь же ты всегда здоровым,

Храбрым, светлым, молодым.

День ВДВ - привітання в прозі

Як привітати на день ВДВ / depositphotos.com

Вітаю З Днем ВДВ! Бажаю ніколи не оступатися, в собі не сумніватися, не боятися труднощів і перешкод, наполегливо йти назустріч своїй меті, а якщо вже й доведеться падати, то нехай поруч завжди буде підтримка славного товариша, вірна любов і надійний парашут. Удачі, здоров'я, сили, мудрості і оптимізму!

***

Вітаю з Днем ВДВ! Нехай кожен день в житті буде високим успішним польотом. Бажаю хвацько долати будь-які відстані і перешкоди на шляху до своєї мети. Бажаю вчасно розкривати парашут своєї удачі. Бажаю твердо вірити в себе, сміливо приземлятися на платформу щасливого кохання і вірної дружби.

***

У День ВДВ хочу привітати тебе з твоїм святом. Побажаю довгих років життя і міцного здоров'я. Нехай в житті будуть добрі і пам'ятні моменти, поруч завжди будуть близькі і друзі. Ніколи не падай духом, будь прикладом для хлопців і чоловіків і завжди залишайся в прекрасній формі!

***

З Днем ВДВ! Міцного вам здоров'я і усіляких благ! Затишного будинку, вірних друзів, приємних зустрічей і радісних подій! Нехай всі ваші починання будуть успішними! Нехай ростуть мужність і відвага, нехай сила духу допомагає ставити високі цілі і легко їх досягати!

Вас також може зацікавити: