Молитва на Великдень / фото ua.depositphotos.com

Наближається головне православне свято церковного року – Великдень, або Світле Христове Воскресіння. Воно відображає суть християнства, віри у Бога, який страждав за гріхи людства, був розіп’ятий та воскрес.

Читайте такожВеликдень 2021: коли та як правильно відзначати, що не можна робити у святоЦього року Великдень відзначатиметься у неділю, 2 травня. Це світле свято, зокрема, подарує українцям додатковий день для відпочинку.

Свято віряни намагаються зустрічати в храмі. Щоправда, цього року в зв’язку із пандемією коронавірусу всі богослужіння будуть проводитися з урахуванням карантинних вимог. Також святкові служби будуть транслюватися онлайн.

Відео дня

Загалом цього дня слід робити добрі справи, вітати один одного зі святом і присвячувати час, у тому числі домашній молитві.

Воскресна молитва

Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав і сущим у гробах, життя дарував. (тричі)

Воскресіння Христове бачивши, поклонімось святому Господу Ісусу, єдиному безгрішного. Хресту твоєму поклоняємося, Христе, і святе воскресіння твоє співаємо і славимо: ти бо єси Бог наш, крім тебе іншого не знаємо, ім'я твоє іменуємо.

Прийдіть усі вірні, поклонімось святому Христовому воскресінню: се бо Хрестом прийшла радість всьому світу. Завжди благословляючи Господа, співаємо воскресіння Його: бо перетерпівши розп’яття, смертю смерть зруйнував. (тричі)

Сильна молитва на Великдень / фото ua.depositphotos.com

Молитва-оберіг на Великдень

В ім'я Отця і Сина і Святого Духа. Матір Христа Марія носила, Народила, хрестила, годувала, напувала, Молитвами вчила, рятувала, оберігала, А потім біля Хреста ридала, сльози лила, голосила, Разом зі своїм милим Сином страждала. Ісус Христос в неділю воскрес, Відтепер слава Його від землі до небес. Нині він сам нас, своїх рабів, опікає, Милостиво приймає наші молитви. Господи, почуй мене, врятуй мене, захисти мене Від всяких бід відтепер і навіки. В ім'я Отця і Сина і Святого Духа. Нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

Молитва на Великдень про зцілення

В ім'я Отця, Сина і Святого Духа. Нині і вічно, і нескінченно. Амінь. За царя Мануїла Комніна. При лаврі його золотій, служив Господу Богу Лука Христоверг святий. Напередодні Великодня святого в лаврі золотій Одигітрія, Матір Божа, з'явилася двом сліпцям. Привела вона їх у Влахернський храм. Ангели, херувими, серафими заспівали, сліпі перед матінкою Одигітрією прозріли. Цю молитву святі рутці писали. Всі 40 святих її благословляли. Воістину! Сам Господь сказав: "Хто цю молитву перш Пасхи прочитає, той за допомогою її від трьох смертей піде". В ім'я Отця і Сина і Святого Духа. Нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Вас також може зацікавити: