Церковне свято 16 жовтня / depositphotos.com

Діонісій був учнем апостола Павла і першим єпископом Афін. Жив у I столітті, був обдарованим і освіченим юнаком. Цікавився науками, тому пішов до Єгипту, де вивчав астрономію. У той день, коли розіп'яли Христа, небо потьмаріло, земля затряслася, а Діонісій відчував, як страждає Господь.

Повернувшись до Афін, він став членом ареопагу, тобто, верховного суду, за що і отримав прізвисько Діонісій Ареопагіт. Незабаром після призначення його схопили язичники і довго катували, але Святий не зрікся Христа.

Відео дня

Православне свято 16 жовтня - день пам'яті преподобного Іоанна

Іоанн народився в Єгипті, в місті Фіви. Подвизався в Фіваідській пустелі, але незабаром про нього дізнався імператор Юстиніан і зробив Іоанна єпископом Кесарії. Це сталося проти волі святого, тому він пішов назад в пустелю. Прославився багатьма чудотвореннями, помер близько 536 року.

Яке свято 16 жовтня - день пам'яті блаженного Ісихія

Ісихій був першим, хто подвизався в безмовності на Афінах. Він зачинився в келії і не виходив звідти 12 років, жив у мовчанні, харчувався хлібом і водою, постійно молився. Він вірив у те, що за кожне дозвільне слово людина відповість на Суді Божому. Помер у VI столітті.

Прикмети 16 жовтня

Народні прикмети сьогодні / Фото ua.depositphotos.com
  • ворони купаються в дощових калюжах - до біди;
  • худоба поводиться неспокійно - до погіршення погоди;
  • перший сніг пішов 16 жовтня - зима буде морозною і сонячною.

Що сьогодні не можна робити

Церква каже, що 16 жовтня небажано здійснювати великі покупки і даремно витрачати гроші. Фізична праця теж протипоказана, тобто, якщо у вас запланований ремонт або переїзд - знайдіть іншу, більш вдалу, дату. Також сьогодні не можна пити спиртне і курити.

Що можна робити 16 жовтня

Християни сьогодні повинні подавати милостиню і допомагати нужденним. Згідно з повір'ями, добро, зроблене в цей день, повернеться триразово. 

Вас также могут заинтересовать новости: