Церковне свято 18 жовтня / depositphotos.com

Свята Харитина рано втратила батьків і була вихована, як рідна дочка, благочестивим християнином Клавдієм. Дівчина відрізнялася розумом і кмітливістю. Несла любов до Христа, багатьох звертала в свою віру і наставляла на шлях істинний. За часів правління імператора Діоклетіана її піддали жорстоким тортурам, а потім вбили. Сталося це приблизно в 304 році.

Православне свято 18 жовтня - Даміана пресвітера, Єремії і Матвія, священномученика Діонісія Олександрійського.

Преподобний Даміан пам'ятав, як хрестили Русь, все життя наслідував преподобного Феодосія. Користувався повагою у братії за лагідну вдачу, працьовитість і віру в Господа. Ночі безперервно він проводив у молитві і читанні Священних книг. Даміан був постником, тому, крім хліба і води нічого не вживав. За такі подвиги Господь нагородив його даром лікування.

Відео дня

Єремій отримав від Христа дар прозорливості, міг бачити майбутнє і передбачати події. Крім того, тонко відчував настрій і стан будь-якої людини. Матвій за віру знайшов таку ж здатність.

Яке свято сьогодні - день пам'яті священномученика Діонісія Олександрійського

Діонісій був язичником, але в зрілому віці звернувся в християнство і став єпископом Олександрійським. Багато сил доклав для того, щоб захистити православ'я від єресі, людей звертав у християнство. Було це за часів правління Декія і Валеріана.

За своє життя Діонісій зазнав багато поневірянь. За часів епідемії чуми він закликав паству доглядати за хворими язичниками і християнами, поховати померлих. Прославився, як чудотворець і благодійник.

Прикмети 18 жовтня

Народні прикмети сьогодні / фото ua.depositphotos.com
  • безвітряна погода - до похолодання;
  • випав сніг, але на деревах є листя - опади розтануть;
  • якщо до 18 жовтня сніг не випав, зима настане пізно;
  • чайки кричать і літають зграями - до дощу.

Що сьогодні не можна робити

18 жовтня не можна брати і давати гроші в борг. Якщо є зобов'язання - виплатіть все. Також сьогодні не рекомендується надягати нові речі - в старих будете почувати себе комфортніше. Як і в будь-яке інше церковне свято, не можна сваритися і ображатися.

Що можна робити 18 жовтня

У цей день наші предки ткали полотна і катали шерсть на валянки. Вважалося, що дівчинка, народжена 18 жовтня, стане відмінною ткачихою. Також день сприятливий для походу до знахаря, щоб зняти порчу або пристріт.

Якщо у вас у відносинах з партнером розлад - надіньте срібні прикраси, це допоможе знайти взаєморозуміння.

Вас также могут заинтересовать новости: