Кольченко хоче подивитися новий фільм Тарантіно, а Сенцов похвалив «Плем'я» Слабошпицького / фото УНІАН

Звільнений політв’язень Олександр Кольченко поділився, що хотів би подивитися новий фільм Квентіна Тарантіно «Одного разу в Голлівуді».

Про це він сказав на спільній зі звільненим українським режисером Олегом Сенцовим прес-конференції в Києві, пише Громадське.

Водночас режисер Олег Сенцов зазначив, що за 5 років ув'язнення у нього було дуже мало можливостей подивитися кіно.

Відео дня

Читайте такожУ Польській кіноакадемії сподіваються, що Сенцов отримає Нобелівську премію миру

«Я бачив за цей час 4 хороші фільми. У ФСБ-шній тюрмі був телевізор і вночі, хоч і заборонялося, я увімкнув телеканал ТНТ і там була непогана програма, де показували артхаусні фільми о перші ночі. Я буквально випадково увімкнув і з першого кадру зрозумів, що це «Плем'я» Слабошпицького. Це було дуже круто. Я відтоді не бачив жодного українського фільму, можливо є кращі. Але це один з кращих фільмів за останнє десятиріччя», — розповів Сенцов.

Також режисер відзначив фільм «Літо» Кирила Серебреннікова, «Левіафан» Андрія Звягінцева та «Рай» Андрія Кончаловського.

Нагадаємо, 7 вересня відбувся великий обмін полонених, з російського полону повернулися 35 українців. Серед них — 24 моряки, яких РФ захопила в Керченській протоці, режисер Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух та інші, чиї прізвища кілька років поспіль звучали майже на всіх міжнародних зустрічах як прізвища політв'язнів.