Кращі фільми 2021 які вже вийшли / фото ua.depositphotos.com

Через пандемію коронавірусу 2021 рік буде складним для кіноіндустрії. Багато прем'єр було відкладено або перенесено, а кінотеатри в багатьох країнах закрили. Але поціновувачі кіно також знайдуть собі стрічки до душі серед картин, що вийшли. У першому півріччі цього року відбулися прем'єри кількох гідних драм, комедій, бойовиків і мультфільмів, які полюбилися глядачам.

"Гнів людський", трилер, бойовик

Читайте такожНайкращі серіали від Netflix: що варто подивитисяНовий кримінальний бойовик зовсім недавно вийшов в прокат в кінотеатрах і зібрав хороші відгуки критиків. Сюжет розповідає про таємничого і холоднокровного чоловіка на прізвисько Містер Ейч, який працює в інкасаторській фірмі. Він впровадився у фірму, щоб розкрити грабіжників і помститися за смерть сина. Режисером картини став талановитий Гай Річі, а головну роль виконує суперзірка бійцівських фільмів Джейсон Стейтем. Цей адреналіновий трилер знятий в стилі ретро, що сподобається любителям старомодних бойовиків.

"Мавританець", драма, трилер

Заснована на реальних історичних подіях драма стала однією з найбільш обговорюваних стрічок цього року. Картина зібрала неоднозначні оцінки критиків. Одні хвалять фільм за напруженість і розкриття соціальних проблем. Інші критикують за нереалістичність подій. Фільм заснований на реальній історії Мохамеду Ульд Салахі з Мавританії. Після теракту в США 11 вересня 2001 року чоловіка без суду і слідства ув'язнили в страшній в'язниці Гуантанамо, хоча вагомих доказів проти нього не було. Адвоката ув'язненого зіграла актриса Джоді Фостер, а в ролі військового прокурора ми побачили Бенедикта Камбербетча. Картина розкриває проблеми судової справедливості, умов утримання підозрюваних і допустимості смертної кари.

"Нечестиві", жахи

Якщо ви хочете полоскотати собі нерви за переглядом хорору, варто звернути увагу на містичний іспанський фільм жахів. Головна героїня фільму Еліс страждає глухотою. Одного разу до дівчини явилася Діва Марія, і вона отримала здатність зцілювати хворих. До Еліс почали з'їжджатися за допомогою люди з усієї Америки. Однак навколо дівчини починають відбуватися моторошні речі, і можливо її дар є подарунком злих сил.

"Батько", драма

Оскароносний фільм вийшов на екрани США у 2020 році, проте прем'єра в Україні відбулася лише цього року. Картина удостоїлася безлічі престижних нагород і номінацій, у тому числі премій "Оскар", "BAFTA", "Золотий глобус". Талановитий актор Ентоні Хопкінс зіграв старого чоловіка з деменцією. Його доньці дуже важко знайти доглядальницю для батька, а його здоров'я погіршується з кожним днем. Ентоні всіляко заперечує, що йому потрібна допомога. Це фільм про те, як важливі літнім людям підтримка і розуміння.

"Райя і останній дракон", мультфільм, пригоди

Барвистий, захоплюючий і повчальний мультфільм сподобається не тільки дітям, а й дорослим. Головна героїня - відважна дівчина Райя - вирушила в самотню подорож, щоб знайти останнього дракона і врятувати від монстрів свою батьківщину. У кращих традиціях Діснея мультфільм радує глядачів барвистими локаціями, сильними персонажами і роздумами про довіру і загальне благо.

Вам також може бути цікаво: