Кадр з фільму "НЕідеальний чоловік" / фото "Вольга Україна"

В українських кінотеатрах з 5 серпня 2021 року виходить романтична стрічка "НЕідеальний чоловік" (Ich bin dein Mensch) з Деном Стівенсом та Марен Еггерт у головних ролях - один з найбільш душевних і орієнтованих на широкого глядача фільмів з останнього Берлінського кінофестивалю.

Перед майбутньою прем'єрою незвичайного фантастичного ромкому УНІАН разом з "Вольга Україна" вирішили докладніше розповісти про новий фільм німецького режисера Марії Шрадер, яка тепер міцно осіла в Голлівуді й готується знімати детективний трилер про журналістів, що викрили всесильного продюсера Харві Вайнштейна.

Про що розповість "НЕідеальний чоловік"

Романтична історія "НЕідеального чоловіка" крутиться навколо лінгвіста Альми (Марен Еггерт) - видатного науковоця з непростим характером. Розлучившись зі своїм партнером, вона віддає перевагу компанії колег або тишу власного будинку. Але творці не будуть мучити передісторією, всі вищеназвані та інші подробиці про Альму глядачі зрозуміють по ходу дії. Насправді, фільм відразу набирає швидкість і приводить Альму до знайомства з Томом (Ден Стівенс) - ідеальним андроїдом, створеним спеціально під неї та її смаки. Принаймні - в теорії. А на практиці Альма виявилася серед першопрохідців, які повинні оцінити - чи можуть такі роботи і правда жити пліч-о-пліч з людьми, бути для них опорою, підтримкою та повноцінним любовним інтересом.

Кадр з фільму "НЕідеальний чоловік" / фото "Вольга Україна"

Чи варто говорити, що норовлива Альма сама того до кінця не усвідомлюючи, отримала не менше норовливий екземпляр, який не має наміру просто так здатися й бути відправленим назад до заводу-виробника?

Творці фільму

Режисером "НЕідеального чоловіка" виступила Марія Шрадер - заслужений німецький режисер, що отримала нову хвилю визнання після прем'єри її шоу "Неортодоксальна" на Netflix. Завдяки стрімінг-гігантові її серіал побачив весь світ, а сама Шрадер удостоїлася головної телевізійної премії США - "Еммі" за кращу режисуру.

Марен Еггерт, Ден Стівенс та Марія Шрадер на зйомках фільму / фото "Вольга Україна"

Сценарій "НЕідеального чоловіки" Еггерт написала в співавторстві з драматургом Яном Шомбергом, відомим своїми роботами в стилі драмеді, за оповіданням Емми Браславської, яка отримала кілька престижних премій за текст першоджерела.

На головні ролі Шрадер запросила прославлену німецьку актрису Марен Еггерт, що ідеально підходить під образ симпатичної жінки з трохи сумними очима і чудовою кар'єрою. Але безумовно ключовим був точний кастинг на роль Тома. Ним став британський актор Ден Стівенс - зірка "Аббатства Даунтон", "Легіону", "Красуні та чудовиська".

Читайте такожКрасуня на драйві: все, що відомо про нову екшн-комедію з Кейт Бекінсейл та Стенлі Туччі

"Ми шукали не просто привабливого та інтелігентного актора, а справжню людину-харизму. Як тільки я дізналася, що у Дена ідеальна німецька - далі думати було вже нема про що. Величезний успіх, що він так легко погодився", - коментує автор фільму Марія Шрадер. Тож спеціально для Стівенса була придумана особлива "фішка" Тома - блискуче знання німецької з лондонським акцентом.

Крім того, в виразному комедійному амплуа виступить ще одна зірка німецького кіно - Сандра Хюллер, що прославилася завдяки фільму "Тоні Ердманн", номінованому на "Оскар" у 2017 році.

Успіх в індустрії і прем'єра в Україні

Світова прем'єра "НЕідеального чоловіка"пройшла на кінофестивалі в Берліні у березні 2021 року, де романтична комедія з домішкою фантастики була відібрана в основний конкурс і принесла головній акторці фільму Марен Еггерт "Срібного ведмедя" за кращу жіночу роль.

Кадр з фільму "НЕідеальний чоловік" / фото "Вольга Україна"

Фільм полюбився на фестивалі не тільки професійному, але й глядацькому журі. І читаючи рецензії західних критиків, розумієш чому. Журналісти особливо відзначають приголомшливу "хімію" між Деном Стівенсом та його партнеркою Еггерт, легкий тон фільму, позбавлений моралізаторства і непотрібної драми, вдалий гумор. Наразі рейтинг "НЕідеального чоловіка" на агрегаторі рецензій Rotten Tomatoes становить високі 91%.

Як повідомляв УНІАН, раніше з'явилися перші фото Оскара Айзека зі зйомок нового проекту Мартіна Скорсезе "Холодний розрахунок".