Сем Вілсон і Бакі Барнс нарешті знайшли спільну мову / кадр з серіалу «Сокіл і Зимовий солдат»

Наприкінці минулого тижня на Disney+ вийшов п'ятий епізод супергеройського міні-серіалу «Сокіл і Зимовий солдат» (The Falcon and the Winter Soldier), запущеного в рамках четвертої фази кіновсесвіту Marvel.

Читайте такожMarvel представила перший трейлер серіалу «Локі» з Томом Хіддлстоном (відео)

Епізод під назвою Truth («Правда») від 16 квітня став передостаннім в першому сезоні серіалу, а тому його головну функцію можна визначити як розігрів перед масштабним фіналом, який покажуть вже в найближчу п'ятницю, 23 квітня. А поки глядачі з нетерпінням чекають, чим же закінчиться перший сезон серіалу «Сокіл і Зимовий солдат», УНІАН розбирає п'ятий випуск (обережно, попереду присутні спойлери!).

На контрасті з динамічними третім і четвертим епізодами, за підсумками яких як новоспечений Капітан Америка Джон Уокер, так і антагоністи Руйнівники прапорів остаточно перейшли всі «червоні лінії», п'ята серія виявилася більш стриманою, скоріше зосередившись на душевних терзаннях головних героїв. Втім, це не завадило серіалу продовжити утримувати високі рейтинги – на IMDb глядачі оцінили епізод в 8,2 бала з 10, і таким чином загальний рейтинг серіалу залишається на доволі високому рівні 7,9 балів. А ось на Rotten Tomatoes критики дали епізоду оцінку в 100% свіжості, тим самим повторивши рекорд другого випуску. Загальний рейтинг серіалу на «томатах» становить 89% свіжості від критиків і 74% від глядачів.

Зрозуміло, за традицією серіалу, в п'ятому епізоді не обійшлося без масштабної бійки. І не аби якої, а тієї самої довгоочікуваної бійки між Джоном Уокером (Уайт Рассел) і Семом Вілсоном / Соколом (Ентоні Макі) на пару з Бакі Барнсом / Зимовим солдатом (Себастіан Стен) за щит Капітана Америка, яка, ймовірно, остаточно визначила його майбутнього володаря. І хоча за підсумками щит підібрав саме Барнс, він зробив це лише для того, щоб знову віддати його Вілсону і таким чином в черговий раз дати зрозуміти, що сам він не претендує на роль Капітана Америки.

Бійка відкривала епізод, а решту часу на глядачів чекав розмірений процес самокопання, по ходу якого Сем спочатку відвідав «чорного суперсолдата» Ісаю Бредлі, який, втім, ще більше змусив його сумніватися, а чи варто взагалі братися за роль Капітана Америка. У підсумку з важким серцем Сем відправився в свій рідний дім до сестри, намагаючись врятувати сімейний човен, що знаходиться, здавалося б, в безнадійному стані. Тим більше, час у нього тепер з'явився, адже після інциденту з Уокером в Ризі, уряд відсторонив Вілсона і Барнса від операції з усунення терористів.

Тим часом Барнс закрив усі питання з бароном Гельмутом Земо (Даніель Брюль) та вакандійцями, які натякнули, що певний час йому краще не повертатися до Ваканди. Можливо, це був певний натяк на можливу появу чи не появу персонажа у «Чорній пантері 2», але знаючи Marvel, ні в чому не можна бути впевненим.

Бакі розібрався з деякими привидами минулого / кадр з серіалу «Сокіл і Зимовий солдат»

Зате на глядачів нарешті чекало те саме бадді-муві, яке так довго обіцяли виконавці головних ролей. І саме за це епізод отримав захоплені відгуки критиків, які ще за підсумками другого випуску, який також отримав 100% свіжості на «томатах», щосили хвалили особливу хімію між героями у виконанні Маки і Стена, які нарешті отримали можливість повноцінно продемонструвати акторську гру. Самі виконавці стверджують, що їм дуже комфортно працювати разом, адже вони по-справжньому здружилися ще під час спільного промо-туру фільму «Перший месник: Зимовий солдат» в 2014 році, й в підсумку це вилилося в відмінну взаємодію їхніх персонажів в «Першому меснику: Громадянська війна», що дало старт серіалу «Сокіл і Зимовий солдат».

П'ятий епізод пройшов як справжнє бадді-муві / кадр з серіалу «Сокіл і Зимовий солдат»

У п'ятому епізоді Сем і Бакі разом провели якийсь час в Луїзіані за роботою з лагодження того самого човна (і тут своєрідний символізм), паралельно відпрацьовуючи вміння володіти щитом Капітана Америка. І, зрозуміло, не обійшлося без розмов «по душах», які, можливо, поклали початок хорошій дружбі між двома абсолютно різними людьми, яких до цього об'єднував лише спільний друг Стів Роджерс. Багато критиків вельми позитивно оцінили відхід серіалу в п'ятому епізоді в бік розкриття персонажів, відзначаючи, що творцям нарешті вдалося закрити багато питань, що турбували Сема і Баки, і все це дуже в теплій атмосфері.

Сем активно освоював володіння щитом Капітана Америка / кадр з серіалу «Сокіл і Зимовий солдат»

Враховуючи розмірений темп п'ятого епізоду, у фіналі глядачам точно підготували справжній «вибух». Тим більше, що в численних трейлерах присутні кадри бійок і переслідувань, які ще не були показані в серіалі. П'ятий епізод закінчився початком фінальної атаки Руйнівників прапорів, що остаточно «злетіли з котушок», на учасників засідання Всесвітньої Ради з відновлення, де повинні ухвалити певну поправку, яка дозволить перемістити в табори тих, хто за 5 років встиг зайняти будинки тих жителів планети, які спочатку зникли, а потім повернулися. Побачивши по телевізору новини про атаку, вже добре натренуваний Вілсон нарешті відкрив валізу, в якій знаходиться щось, що Барнс попросив для нього у вакандійців. Що там, глядачам поки не показали, але, цілком ймовірно, що це новий високотехнологічний костюм для майбутнього Капітана Америка, все ж Вілсон не суперсолдат, та й крил Сокола він позбувся.

До речі, про крила Сокола. У п'ятому епізоді під час бійки Джон Уокер відірвав крила Сокола, і останній віддав те, що від них залишилося, своєму армійському товаришеві Хоакіну Торресу. Цей персонаж фігурує в коміксах як майбутній Сокіл – помічник нового Капітана Америка / Сема Вілсона. Що ж, цілком можливо, персонаж ще отримає розвиток в майбутніх проектах.

А ось що засмутило частину фанатів кіновсесвіту Marvel, так це обіцяне зіркове камео в п'ятому епізоді. Зрозуміло, багато хто сподівався побачити когось із улюблених героїв, аж до самого Стіва Роджерса у виконанні Кріса Еванса. Але в підсумку їм представили абсолютно нового персонажа, який тим, хто погано знайомий зі змістом коміксів, ні про що не говорить. Мова йде про графиню Валентину Аллегру де Фонтейн у виконанні зірки рейтингового телесеріалу «Віце-президент» Джулії Луї-Дрейфус. У коміксах це доволі важливий персонаж. Спочатку Валентина була агентом Щ.И.Т.а, але потім виявилося, що паралельно вона працювала на Гідру (у неї навіть був псевдонім «Мадам Гідра»), а також була членом радянської терористичної організації Левіафан, шпигуючи як за Щ.И.Т.ом, так і Гідрою. Цілком ймовірно, на цей персонаж у студії Marvel великі плани в майбутніх проектах. А оскільки в п'ятому епізоді вона практично завербувала Джона Уокера, якого позбавили звання Капітана Америка і без всяких почестей звільнили з армії, цілком можливо, в майбутньому гна лядачів ще чекають сюрпризи.

Валентина Аллегра де Фонтейн - новий персонаж в кіновсесвіті Marvel / кадр з серіалу «Сокіл і Зимовий солдат»

Фінал серіалу «Сокіл і Зимовий солдат» покажуть на Disney+ вже цієї п'ятниці, 23 квітня, а 30 квітня має вийти спецпроект про його зйомки. Ну а поки що фанати щосили ламають голову, чи буде у серіалу другий сезон. Голова Marvel Studious Кевін Файгі вже натякав, що деякі серіальний проекти можуть отримати другий сезон. З одного боку «Сокіл і Зимовий солдат» виявився успішним за всіма параметрами. Однак враховуючи той факт, наскільки завзято студія зберігає в секреті свої плани, щоб уникнути спойлерів, навіть якщо «Сокіл і Зимовий солдат» і отримає продовження, про це оголосять не скоро. З іншого боку, попереду в розкладі у Marvel вже багато інших проектів, кожен з яких так чи інакше грає свою роль у всьому кіновсесвіті.

У свою чергу актори серіалу щосили ухиляються від відповіді на це запитання, стверджуючи, що поки з ними ніхто не обговорював подальші плани, і це звичайна практика для Marvel. Водночас, Сокіл і Зимовий солдат зараз активно позиціонуються кіностудією як нові центрові герої кіновсесвіту після того, як частина персонажів пішла на спокій після завершення третьої фази. І саме через них глядачів мають підвести до нових персонажів. Тож цілком ймовірно, Ентоні Макі та Себастіан Стен ще повернуться до своїх ролей, ось тільки не ясно, у фільмах чи в серіалах, адже за новою концепцією Marvel ця грань вельми розмита.

Інші новини Marvel