Результати облаштування держкордону з РФ у Харківській області

У Харківській області вчора, 20 квітня, презентували результати реалізації у 2015 році та протягом І кварталу 2016 року Плану  інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону. Зокрема, були презентовані модернізовані пункти пропуску "Журавлівка" і "Гоптівка".

Так, у пункті пропуску "Гоптівка" було продемонстровано комплекс виконаних інженерних робіт, можливості системи так званого "інтелектуального кордону", суть якої полягає в комплексному використанні інженерних споруд, технічних засобів та бойових можливостей сучасної техніки, а також окремі новинки озброєння та обладнання, які використовуються в охороні державного кордону, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Однією із таких новацій є рухомий бойовий модуль вітчизняного виробництва на базі броньованої машини "Тритон". За своїми технічними характеристиками авто не має аналогів в Україні, та було розроблене на замовлення Державної прикордонної служби. Унікальний багатофункціональний автомобіль дає змогу не лише якісно моніторити ділянку кордону, але, у разі необхідності – відкривати вогонь по ворогу із наявної зброї.

Всього на проведення робіт в межах Чернігівської та Харківської областей у минулому році було виділено 400 млн гривень.

10:34, 21.04.2016
16484
Дивіться також
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся