Заходи з нагоди 30-ї річниці аварії на ЧАЕС

У Києві та області, починаючи з вечора 25 квітня, проходять різні поминальні заходи з нагоди 30-ї річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Президент України Петро Порошенко з дружиною Мариною відкрив ряд заходів, присвячених 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи, ввечері 25 квітня.

Також з учорашнього вечора почалося запалення свічок та покладання квітів до меморіалу жертвам чорнобильської трагедії в Києві.

А в ніч з 25 на 26 квітня в Києві пройшла поминальна служба за жертвами Чорнобильської катастрофи.

Крім того, вночі в місті Славутич Київської області, в якому нині проживає більшість працівників ЧАЕС, відбулося урочисте покладання квітів та запалення поминальних свічок біля пам'ятника пожежним, рятувальникам та військовим, які загинули під час ліквідації пожежі на четвертому реакторі.

Вранці 26 квітня, безпосередньо в день 30-ї річниці аварії, до меморіального кургану "Героям Чорнобиля" та "Воїнам чорнобиля" поклали квіти перші особи держави.

Як передає кореспондент УНІАН, також у церемонії покладання квітів взяли участь представники релігійних конфесій та громадські діячі. Ну а після церемонії глава держави поспілкувався з присутніми чорнобильцями з приводу їх проблем та побажань.

12:10, 26.04.2016
2686
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся