Відкриття сесії британського парламенту за участю королеви Єлизавети II

У столиці Великобританії Лондоні 18 травня відбулося урочисте відкриття чергової сесії британського парламенту. Ця щорічна подія освячена численними традиціями, багато з яких сягають XVI століття.

Сучасна церемонія існує практично в незмінному вигляді з 1852 року, після відновлення будівлі парламенту, що згоріла в 1834 році. А саме: обшук Вестмінстерського палацу церемоніальною палацовую вартою; лорди надягають спеціальні мантії; королева приймає у себе скарбника, радника і віце-канцлера двору перед від'їздом до парламенту (при цьому віце-канцлер залишається "заручником" у палаці до повернення королеви); поїздка королеви до будівлі парламенту на святковій кареті; урочисте внесення королівських регалій в залу церемонії; безпосередньо промова королеви і багато іншого.

Традиційно в ході церемонії королева зачитує промову, сидячи на троні в палаті лордів. І хоча промову читає королева, але пишеться текст урядом, позначаючи таким чином головні політичні напрями роботи на наступний рік і повідомляючи країні і світу про заплановану законотворчість.

15:35, 18.05.2016
4419
Дивіться також
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся