Закриття міжнародних навчань "Сі-Бриз 2016"

Сьогодні завершилися міжнародні українсько-американські навчання "Сі-Бриз 2016". Вони  тривали з 18 до 30 липня у північно-західній частині Чорного моря, Одеській та Миколаївській областях.

Темою навчань було проведення багатонаціональної операції з безпеки у кризовому регіоні, метою - відпрацювання за стандартами провідних країн світу дій багатонаціональних штабів та сил під час планування і проведення міжнародної операції зі встановлення миру.

У заходах взяли участь до 4 тис. особового складу. Крім України і США, учасниками навчання також є Болгарія, Велика Британія, Греція, Грузія, Італія, Іспанія, Литва, Молдова, Норвегія, Польща, Румунія, Туреччина, Швеція і Фінляндія. До заходів було залучено понад 25 бойових кораблів, катерів та суден забезпечення від ВМС України, Держприкордонслужби України, ВМС США, ВМС Румунії і ВМС Туреччини, близько 20 літаків і вертольотів, понад 140 одиниць автомобільної та бронетехніки, до 700 військовослужбовців морської піхоти та інших сухопутних підрозділів.

Як повідомили УНІАН в Управлінні комунікацій та преси Міністерства оборони України, в закриття церемонії взяли участь українські, американські, грузинські та молдавські військовослужбовці, які брали участь у відпрацюванні завдань сухопутного компоненту маневрів "Сі-Бриз 2016".

15:09, 30.07.2016
5650
Дивіться також
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся