Засідання у справі про заворушення біля ВР 31 серпня 2015 року

13 вересня Подільський районний суд Києва мав розпочати розгляд справи про заворушення біля Верховної Ради  31 серпня 2015 року. Однак  у зв'язку з неявкою двох обвинувачених суд переніс на 23 вересня підготовче засідання у цьому кримінальному провадженні.

На засідання прибули обвинувачені, серед яких голова фракції ВО “Свобода” у Київраді Юрій Сиротюк та колишні народні депутати-«свободівці» Ігор Швайка, Едуард Леонов та Ігор Сабій. Підтримати обвинувачених прибули лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок та народний депутат України Юрій Левченко.

Водночас біля будівлі Подільського районного суду проходила акція на підтримку обвинувачених у справі щодо минулорічних заворушень біля ВР, на якій зібралися близько 80 людей з прапорами ВО "Свобода" та "Правого сектору".

Учасники акції тримають плакати з гаслами "Свободу політв'язням — захисникам Конституції!", "Припиніть репресії проти патріотів!" та "Вони захистили Конституцію — ми захистимо їх!".

Як повідомляв УНІАН, 31 серпня 2015 року після ухвалення в першому читанні змін до Конституції в частині децентралізації біля ВР сталися заворушення. Тоді агресивно налаштовані учасники мітингу почали штурмувати парламент, кидати бруківку, димові шашки. Також було кинуто бойову гранату. За даними силовиків, мітинг під ВР був організований партією «Свобода», Радикальною партією, іншими організаціями.

Загинули четверо бійців Нацгвардії. Ще близько 150 осіб постраждали.

14:21, 13.09.2016
1489
Дивіться також
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся