Чому світові бренди уникають працювати в Україні? Люстратор. Спецпроект

Після гучних заяв Романа Насірова у вересні щодо контрабандних поставок в Україну новеньких смартфонів розгорівся скандал. Тоді політик назвав власників Iphone 7 злочинцями, пояснивши це тим, що телефони цієї серії ще не сертифіковані. Звідси постало логічне запитання, а чому офіційний продаж телефону на території нашої країни стартував із двомісячним запізненням.

До речі, така тенденція стосується не тільки продукції Apple. Кількість світових рітейлерів на вітчизняних полицях залишається невеликою. Starbucks, PayPal, Amazon.com, IKEA не мають офіційних представництв в Україні. Міжнародні компанії не поспішають виходити на вітчизняний ринок через високий рівень корупції, повільний темп реалізації реформ.

Журналіст програми Люстратор. Спецпроект Олена Михайловська провела власне розслідування та дізналась, які відомі торгівельні марки так і не змогли пристосуватися до наших реалій, коли нарешті і українці на рівних з іншими матимуть змогу вчасно та офіційно отримувати світові товари та послуги, хто винен, що іноземним брендам не зручно на нашому ринку.

15:40, 27.11.2016
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся