Депутат Пустомитівської районної ради Львівської області від ВО "Свобода" Степан Підкуймуха, проти якого 20 травня прокуратура порушила кримінальну справу, оголосив голодування на знак протесту проти його незаконного затримання, повідомляє прес-служба Свободи.

Як повідомив адвокат затриманого Руслан Валько, депутат написав заяву на ім`я начальника Львівського міського управління міліції про те, що він оголошує голодування і вимагає звільнення. С.Підкуймуха вважає, що його затримали незаконно, оскільки він добровільно прийшов на допит в управління і ніяк не перешкоджає слідству.

За словами адвоката, в понеділок відбудеться судове слухання щодо обрання запобіжного заходу для Степана Підкуймухи. Зараз його утримують у львівськму ізоляторі тимчасового утримування, що на вул. Степана Бандери, 1.

Відео дня

С.Підкуймуху затримали 20 травня 2011 року, коли він прибув у Львівське міське управління МВС на допит як свідок у справі щодо подій 9 травня. Згодом йому повідомили, що проти нього прокуратура порушила кримінальну справу за статтями 293 (групове порушення громадського порядку) і 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.