Міністерство інфраструктури України і Міністерство транспорту Російської Федерації узгодили проект Угоди між Кабінетом міністрів України і урядом РФ про заходи щодо забезпечення безпеки судноплавства в Азовському морі та Керченській протоці.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Мінінфраструктури.

Згідно з повідомленням, документом, зокрема, передбачено взаємне визнання державами національних свідоцтв, які підтверджують відповідність суден національним вимогам безпеки судноплавства і захисту морського середовища від забруднення для районів плавання у вищезазначених акваторіях.

Відео дня

Крім того, проектом передбачено здійснення сторонами загального моніторингу судноплавства в Азовському морі і Керченській протоці шляхом безплатного обміну даними з використанням даних автоматичних ідентифікаційних систем (АІС).

Для організації такого обміну Україна і Росія створять спільну робочу групу експертів, основним завданням якої буде підготовка організаційно-технічних і експлуатаційних пропозицій з обміну даними АІС і передачі їх відповідним органам договірних сторін.

Проект документа буде представлено на розгляд найближчого засідання підкомісії з питань транспорту Комітету з економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії.