У столиці Іспанії Мадриді ввечері 16 серпня відкривається Всесвітній день католицької молоді, на який, за оцінками організаторів, зберуться близько мільйона людей.

Чинний з`їзд співпав з періодом масових соціальних протестів в Іспанії. Багато людей в цій країні незадоволені ліволіберальним курсом уряду прем`єр-міністра Хосе Луїса Родрігеса Сапатеро, який у зв`язку з безперервними соціальними заворушеннями був змушений призначити на 20 листопада дострокові загальні вибори.

Деякі реформи Сапатеро, такі як легалізація одностатевих шлюбів, експрес-розлучення і легалізація абортів, призвели і до серйозних конфліктів з католицькою церквою.

Відео дня

Демонстранти з руху "Обурені" ("Indignados") були ображені тим, що через прибуття на з`їзд католицької молоді Папи Римського Бенедикта XVI влада розігнала акції протесту, які проходили на центральній площі столиці Пуерта-дель-Соль. І закликали до нових демонстрацій - проти візиту Папи, високих витрат на проведення католицького зльоту, а також проти священиків-педофілів і церкви в цілому.

Шестиденний католицький зліт почнеться з богослужіння на площі Сібелес в центральній частині Мадрида.

У програмі з`їзду не тільки богослужіння, але і більше 300 культурних заходів.

Кульмінаційним моментом стане меса, яку Бенедикт XVI відслужить у неділю 21 серпня, на території аеродрому Куатро Вьєнтос біля Мадрида. Прибуття понтифіка в Мадрид очікується 18 серпня.

Всесвітній з`їзд католицької молоді заснував попередник Бенедикта Іоанн Павло II. Цей захід проводиться кожні два-три роки. Бенедикт XVI назвав його "святом віри".

ТСН