Львів. 22 серпня. УНІАН. Пасажир потягу «Москва-Будапешт», громадянин Сербії взяв у заручники своїх попутників, трьох громадян Хорватії.

Як повідомив УНІАН виконуючий обов’язки головного спеціаліста у зв’язках з громадськістю Управління МВС України на Львівській залізниці Сергій ЄСІМОВ, інцидент стався 21 серпня на станції «Львів».

«Потяг прибув у Львів о 20.50. До працівників міліції лінійного відділу звернулася провідник вагону № 6 потягу «Москва-Будапешт», яка повідомила, що один з пасажирів у її вагоні заблокував у купе трьох своїх попутників, розмахує ножем і вимагає зустрічі з міліціонерами», - повідомив С.ЄСІМОВ.

Відео дня

На місце події негайно прибула оперативна група, про подію було поінформовано начальника Управління МВС України на Львівській залізниці. Прибувши до потягу, правоохоронці встановили, що пасажир, який висунув вимоги, є громадянином Сербії і знаходиться у стані сильного алкогольного сп’яніння та психологічного збудження. 34-річний громадянин Сербії заявив працівникам міліції, що взяв у заручники в купе трьох хорватів і вимагає зустрічі зі співробітниками посольства своєї країни, лікарем і представниками української влади. У разі невиконання його вимог, іноземець погрожував розправою над хорватами або покінчити життя самогубством.

Про дану подію було поінформовано Антитерористичний центр при СБУ у Львівській області. На станцію «Львів» негайно прибули представники всіх силових структур області, спеціальна група дві години вела переговори з іноземцем.

За підсумками проведених заходів і переговорів, громадянин Сербії добровільно припинив свої дії і з працівниками міліції пройшов до чергової частини лінійного відділу міліції на станції «Львів».

Потяг вирушив із затримкою на 1 годину 47 хвилин.

Внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

За фактом події проводиться розслідування.