З 16 по 18 вересня у Ковелі відбудеться триденний Молодіжний табір «ФОМА». Цей форум проводиться за ініціативи ковельської громадської організації «Путь Православних», з благословення єпископа Володимир-Волинського і Ковельського Володимира та за підтримки Ковельської райдержадміністрації. У форумі братимуть участь сімдесят молодіжних лідерів з різних куточків єпархії.

До проведення Молодіжного табору у Ковелі долучаються організатори Всеукраїнського молодіжного руху «ФОМА» (Форум організації молодіжної активності) – священик Владислав Диханов та його помічники. Протягом трьох днів вони навчатимуть учасників самостійно організовувати роботу православної молоді.

Молодіжні лідери будуть задіяні в тренінгах і семінарах, інтерактивних іграх, роботі в групах, презентації проектів, захисті доповідей.

Відео дня

Усе це дасть змогу учасникам отримати інструментарій роботи в команді з формування єдиного бачення будь-яких ситуацій і проблем, котрий допоможе їм швидше і якісніше знаходити спільну мову, а значить – ефективно керувати власними ресурсами в організації соціальної, місіонерської і молодіжної діяльності.

Як би не нарікали старші на молодих людей, а вони все одно залишаються молодими, а значить – життєрадісними, оптимістично налаштованими, зі здоровим запалом, ще не вражені холодним цинізмом і прагматичним розрахунком.

Разом з тим, сьогодні саме молодь найбільш болісно відчуває на собі непомірний тягар помилок і прорахунків старших поколінь. Зламана шкала цінностей, соціальна незахищеність, відсутність гідної мотивації у вчинках, розрізненість і розшарованість, безробіття і безперспективність, духовна і моральна деградація – це тільки вершина айсбергу тих проблем молоді, з котрими змиритися – значить загинути.

Перед молодими людьми є два шляхи – або, склавши руки, покласти вирішення своїх проблем на плечі батьків, влади і громадських організацій, або – взявши ініціативу в свої руки, спонукати усіх інших до активної діяльності заради майбутнього, творцем котрого буде нинішня молодь.

Українська Православна Церква однозначно заявила про свою всебічну підтримку молодих людей у всіх достойних формах самоорганізації. За останні роки в Україні відбулося чимало заходів, котрі окреслили перспективи і форми тісної співпраці молодіжних організацій з Церквою.

Володимир-Волинська єпархія