21 вересня, в свято Різдва Пресвятої Богородиці, буденні храми протягом доби були зведені в семи федеральних округах Росії — у містах Твер, Калінінград, Уфа, Сочі, Єкатеринбург, Іркутськ і Южно-Сахалінськ.

У Калінінграді участь в акції взяли відомі російські актори, музиканти та телеведучі. Під час будівництва храмів був організований телеміст між будмайданчиками в регіонах.

Як пояснив голова правління Клубу православних меценатів Андрій Поклонський, традиція спорудження храмів за один день виникла на Русі в XVI столітті. Такі храми називалися буденними (рос. «обыденными», тобто «об один день») і будувалися всією громадою. Проект «Сім храмів в семи містах за один день» — третій етап програми Клубу православних меценатів з відродження традиції будівництва буденних храмів. Першу дерев`яну церкву в рамках проекту звели в 2008 році в Кемерово; того ж року подібні храми були побудовані в Москві, Києві та Мінську.

Відео дня

З листопада 2011 в Москві заплановано будівництво буденних храмів у місцях, виділених для церков «крокової доступності», щоб віруючі могли молитися в очікуванні споруди великих кам`яних храмів.

www.7hramov.ru.