Верховна Рада України ухвалила в цілому Закон "Про внесення змін до статті 6 Житлового кодексу Української РСР щодо визначення житлової і загальної площ об'єкта житлової нерухомості".

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення закону проголосували 296 народних депутатів з 404 зареєстрованих в сесійній залі.

Документ передбачає, що житлові будинки, квартири, інші житла (об'єкти житлової нерухомості) призначаються і мають бути придатні для постійного проживання в них громадян, а також для використання в установленому порядку в якості службових жител і гуртожитків. Надання приміщень в житлових будинках для потреб виробничого характеру забороняється.

Відео дня

Житлова площа об'єкта житлової нерухомості визначається як сумарна площа житлових кімнат.

Загальна площа об'єкта житлової нерухомості визначається як сумарна площа житлових кімнат і підсобних приміщень з урахуванням лоджій, балконів, веранд і терас.

До житлової площі об'єкта житлової нерухомості не належать площа приміщень призначених для гігієнічних або господарчо-побутових потреб громадян (ванна, вбиральня, душова, приміщення для прання, кухня, комора, передпокій, внутрішньоквартирний хол, коридор, вбудована шафа і тому подібне).

Площа лоджій, балконів веранд і терас підраховується з урахуванням коефіцієнтів, які встановлюють центральні органи виконавчої влади з питань житлової політики.