6 жовтня завершилося перше засідання зимової сесії Священного Синоду Руської Православної Церкви. Про це повідомляє офіційний сайт РПЦ.

На виконання синодального доручення від 27 липня 2011 року (журнал № 74) комісією Міжсоборної присутності з питань церковного управління й механізмів реалізації соборності в Церкві були розроблені пропозиції щодо координації діяльності єпархій, які знаходяться в одному регіоні. Члени Священного Синоду вивчили й ухвалили проект «Положення про митрополії Руської Православної Церкви», поданий комісією Присутності.

На підставі ухваленого документа утворені митрополії в Мордовії, у Примор`ї, у Свердловській, Ростовській, Оренбурзькій, Рязанській, Саратовській та Іркутській областях, у Хабаровському та Красноярському краях. Священний Синод також визначив глав цих митрополій.

Відео дня

Призначено правлячих архієреїв на щойно утворені кафедри. Єпископом Арсеньєвським і Дальнегорським обраний клірик Московської єпархії ієромонах Гурій (Федоров), єпископом Бішкекським і Киргизьким — клірик Єкатеринбурзької єпархії ігумен Феодосій (Гажу), єпископом Касимовським і Сасовським — клірик Рязанської єпархії ігумен Діонісій (Порубай), єпископом Скопинським і Шацьким — клірик Рязанської єпархії ієромонах Володимир (Самохін), єпископом Балашовським і Ртищевським — клірик Саратовської єпархії ігумен Тарасій (Владимиров), єпископом Покровським і Миколаївським — клірик Саратовської єпархії ігумен Пахомій (Брусков), єпископом Амурським і Чегдоминським — клірик Хабаровської єпархії ігумен Аристарх (Яцурін), єпископом Братським і Усть-Ілімським — клірик Іркутської єпархії ігумен Максиміліан (Клюєв).

Єпископом Миколаївським, вікарієм Хабаровської єпархії, обраний клірик Хабаровської єпархії ігумен Єфрем (Просянок).

Прес-служба Патріарха Московського і всієї Русі