Візит патріарха Московського і всієї Русі Кирила в Молдову не має на меті зняття з посади митрополита Кишинівського Володимира, заявив представник РПЦ Володимир ВИГИЛЯНСЬКИЙ.

"Мета візиту - молитва і духовна підтримка людей. Його святість відвідає кілька церков і монастирів, зустрінеться з керівництвом Молдови", - сказав В.ВИГИЛЯНСЬКИЙ на прес-конференції в Кишиневі.

Він категорично спростував чутки, поширювані деякими ЗМІ Молдови, про те, що метою візиту патріарха є звільнення з посади митрополита Володимира.

Відео дня

"Чутки є чутки. Його святість патріарх Московський і всієї Русі Кирил приїжджає Кишинів не для того, щоб зняти з посади Його преосвященство митрополита Кишинівського і всієї Молдови Володимира. Патріарх Кирил задоволений діяльністю митрополита Володимира", - зазначив священик.

За даними ВИГИЛЯНСЬКОГО, патріарх прибуде до Кишинева в суботу близько 20:00 місцевого часу, після чого звернеться з посланням до віруючих і здійснить подячне богослужіння в Хресторождественському соборі.

Патріарх відвідає кілька церков у Кишиневі, покладе квіти до пам`ятника царю Штефану Великому, де благословить пари молодят, які заздалегідь просили про це.

Предстоятель РПЦ також відвідає меморіал "Вічність" у Кишиневі, де проведе поминальну службу за полеглими в роки другої світової війни.

9 жовтня патріарх Кирил проведе зустрічі з виконуючим обов`язки президента Молдови Маріаном ЛУПУ, прем`єр-міністром Володимиром ФІЛАТОМ і лідером партії комуністів Володимиром ВОРОНІНИМ.

10 жовтня патріарх відвідає онкологічний інститут, відреставрований монастир Курков в 50 км від Кишинева, а ввечері вилетить до Москви.