Брюссель. 19 жовтня. УНІАН. Депутат Європарламенту Міхаель ГАЛЕР (група народних партій, Німеччина) підтримує рішення про перенесення візиту Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА до Брюсселя.

Про це він заявив в інтерв`ю власному кореспонденту УНІАН у Брюсселі.

«Я підтримую це рішення, і я пропонував це панові БАРРОЗУ (Президенту Єврокомісії Жозе Мануелю БАРРОЗУ – УНІАН) в моєму виступі на пленарній сесії Європейського парламенту минулого тижня. ЯНУКОВИЧ розуміє тільки чітку мову», - сказав депутат.

Відео дня

М.ГАЛЕР зазначив, що коли в українського Президента з`являться наміри змінити позицію стосовно політичних справ в Україні, тоді йому варто про це оголосити і його будуть раді зустріти.

Відповідаючи на запитання про майбутню угоди про асоціацію між Україною і ЄС, депутат зазначив, що існує зв`язок між текстом угоди і ситуацією всередині України. Зокрема, за його словами, неприпустимим є відновлення «старої радянської практики і манери поведінки», коли з політичних причин судять представників опозиції.

М.ГАЛЕР також висловив переконання в тому, що на сьогодні головною турботою Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА є нейтралізація Юлії ТИМОШЕНКО, як суперника на подальших парламентських і президентських виборах.

«Він (В.ЯНУКОВИЧ – УНІАН), ФІРТАШ і ХОРОШКОВСЬКИЙ не турбуються ні про які європейські цінності, а тільки про цінності власної підприємницької діяльності, на благо якої вони зараз можуть використовувати державні активи і функції невпинно», - сказав депутат.

«Що ж, хай вони діють так, як діяли завжди. Я переконаний: українська нація, котра вже одного разу чинила опір спробам виборчих махінацій ЯНУКОВИЧА, та все ж дала йому другий шанс у 2009 році, не дозволить йому легко звільнитися з його старим образом мислення і дії, оскільки нація знаходиться на шляху до Європи, і він їй не потрібен для цього», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, 18 жовтня Єврокомісія вирішила перенести візит В.ЯНУКОВИЧА до Брюсселя до створення «більш відповідних умов».