З метою економії, Німеччина має намір закрити ряд військових баз, повідомляє Reuters. Зокрема, план передбачає скорочення 31 з 328 військових об`єктів. Крім того, не будуватимуться ще 90 баз, які раніше планувалося звести в найближчі 5 років.

"Реформи болісні, але неминучі", - прокоментував це рішення міністр оборони ФРН Томас де Мазьєр. "Бундесвер не має потреби тримати всі ці бази, зате має виконувати покладені завдання, по можливості максимально ефективно з фінансової боку", - додав він.

Рішення вже викликало невдоволення. Зокрема, місцева рада землі Нижня Саксонія висловила протест проти закриття бази, названої на честь полковника фон Штауфенберга, який вчинив замах на Гітлера.

Відео дня

Німеччина, поряд з іншими країнами ЄС, змушена вживати заходів бюджетної економії для подолання боргової кризи. Німецькій економіці криза в ЄС поки не загрожує, але країна докладає значних зусиль для порятунку інших учасників союзу, зокрема, Греції та Іспанії.

У збройних силах Німеччини - бундесвері - близько 300 тис. осіб. За оцінками військових експертів, вона поряд з французькою, найбоєздатніша в ЄС. Військовослужбовці ФРН беруть участь в зарубіжних місіях, близько 5,3 тис. осіб перебувають в Афганістані, ще 1,5 тис. у складі сил KFOR в Косовому, зазначає РосБізнесКонсалтинг.