Суд округу Клакамас в американському штаті Орегон засудив більш як до шести років ув`язнення подружжя, визнане винними у ненавмисному вбивстві власної новонародженої дитини. Батьки входять до місцевого відділення "Церкви послідовників Христа", яка не визнає офіційну медицину і практикує зцілення молитвами.
"Коли докази були зібрані і свідки дали свідчення, у мене і присяжних не залишилося сумнівів у тому, що ця смерть просто не мала статися", - заявив окружний суддя Роберт Херндон.
Як повідомлялося раніше, Шеннон Хікман народила сина вдома у 2009 році. Новонароджений, що з`явився на світ на два місяці раніше терміну з недорозвиненими легенями, страждав від стафілококової інфекції. Його батько Дейл заявив, що молився про одужання сина.
Молитви виявилися неефективними, і менш ніж через дев`ять годин хлопчик помер. На думку медичних експертів, при своєчасному зверненні за медичною допомогою у немовляти були практично 100-відсоткові шанси вижити.
У силу цього Хікманів визнали винними у ненавмисному вбивстві дитини і засудили до 75 місяців тюремного ув`язнення. Це стало найбільш суворим покаранням для батьків-сектантів в історії Орегону. До 2011 року в штаті діяв закон, що пом`якшує покарання для віруючих, яким за аналогічний злочин загрожувало не більше 18 місяців в`язниці і 250 тисяч доларів штрафу.
Однак п`ять схожих випадків, що сталися за останні роки з членами "Церкви послідовників Христа", змусили законодавців штату скасувати виняток для віруючих. Проте адвокати Хікманів мають намір апелювати до скасованого закону, оскільки злочин було скоєно, коли він ще діяв.
 lenta.ru.