Шаріат добрався до лижних курортів Ірану. Відповідно до циркуляра, випущеного командуванням поліції Ісламської республіки, починаючи з цього сезону жінки не зможуть займатися гірськолижним спортом без супроводу найближчого родича - батька, чоловіка або брата.

Численні гірськолижні курорти країни до недавнього часу залишалися зоною, вільною від законів шаріату. Лижниці могли ковзати по схилу без того, щоб одягати під каску традиційну хустку.

На курортах зберігалися багато соціальних норм, прийнятих в Ірані до перемоги Ісламської революції. Жінки сприймалися як повноправні члени суспільства, на відміну від ситуації по країні в цілому.

Відео дня

Як відзначають правозахисні організації, іранські жінки не мають права на розлучення і несуть кримінальну відповідальність з дев`ятирічного віку. Їхні діти, народжені у шлюбі з іноземцем, не мають права на іранське громадянство, на відміну від дітей іранця й іноземки.

Чоловік, що застав дружину під час подружньої зради, має право вбити її на місці. Якщо ж він убив її за інших обставин, то заяви, що він підозрював її в невірності, буде достатньо, щоб можливу страту замінили 10 роками в`язниці.

Кіріос