28 листопада завершилося перебування в Росії великої християнської святині - ковчега з Поясом Пресвятої Богородиці.
Делегація Фонду Андрія Первозванного у понеділок доставила ковчег з поясом Пресвятої Богородиці з Москви до Ватопедського монастиря на Афоні.
Літак зі святинею приземлився в аеропорту міста Салоніки, потім її перевезли на автобусі в порт Іерісос, а звідти на катері - в обитель.
На причалі монастиря ковчег зустрічали близько 100 ченців під передзвін. Потім його хресним ходом перенесли в обитель.
Святиня перебувала в Росії з 20 жовтня по 28 листопада. За цей час їй вклонилося майже 3 мільйони чоловік, з яких у Москві - близько мільйона.
Ковчег із Поясом Пресвятої Богородиці, який зазвичай не залишає межі Греції і лише раз на рік приноситься в те чи інше грецьке місто у відповідь на наполегливі прохання віруючих, вперше був принесений в Росію.
Першим містом, в якому побувала святиня, став Санкт-Петербург. Потім Пояс був доставлений до Єкатеринбурге, Норильське, Владивостоке, Уссурійське, Красноярське, Тюмень, Нижній Новгород, Дівєєво, Саранськ, Самару, Волгоград, Ростов-на-Дону, Ставрополь, Калінінград, Москву. Спочатку святиня повинна була повернутися на Афон 23 листопада, але термін її перебування в Росії був продовжений у зв`язку з безпрецедентною кількістю віруючих, бажаючих поклонитися Чесному поясу Пресвятої Богородиці.
Патріархія.ru